Polskie Kulinaria 2024

Polskie Kulinaria 2024

Polskie Kulinaria 2024

W naszej KUCHNI DLA ZDROWIA w Lawendowym Zdroju do gotowania używamy produktów ekologicznych i regionalnych z całej Polski. Na ostatnich Dniach Śliwki w Szydłowie zakochaliśmy się w produkcie z tego rejonu – w ŚLIWCE i to ona będzie królować, przewodzić we wszystkich naszych daniach w ramach projektu „POLSKIE KULINARIA" 2024. IV edycja Festiwalu zaplanowana w tym roku na 7 i 8 września.
 
✅Tym razem zaprezentujemy różne potrawy z wykorzystaniem szydłowskich śliwek.
✅Na przystawkę pasta z fasoli (z Korczyna) z suszonymi śliwkami i aromatycznymi przyprawami, kiszone ogórki (Koszyce), chleb bezglutenowy gryczany i na zakwasie oraz chleby pieczone w Lawendowym Zdroju z mąk ekologicznych.
✅Jako danie główne pierś kurczaka (Limeko, woj. podkarpackie) duszona z suszonymi śliwkami, migdałami, cynamonem, goździkami i marchewka z tymiankiem, miodem (Miód Napękowski) i nutką cytryny.
✅Na deser sernik czekoladowo-śliwkowy z polewą czekoladową (twaróg z Pierzchnicy, kakao Alce Nero) i płatkami bławatków (Dary Natury z woj. podlaskiego). Oprócz tego regionalne piwa z Browaru Ponidzie
← Wróć do Bloga